KAÇIRMA!

İstanbullu Gelin Dizisi Gerçek Hikayesi


istanbullu gelin

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan baş rollerinde Özcan Deniz ve Aslı Enver‘in yer aldığı İstanbullu Gelin’in konusu Bursa’da geçiyor. Bursalı genç iş adamı ve İstanbullu güzel şarkıcı kızın birbirlerini sevip, evlenmeleriyle olayların başladığı İstanbul’lu Gelinin Gerçek Hikayesi herkes tarafından çok merak ediliyor. Karşınızda İstanbul’lu Gelin Ülkü Üst Sarpkan’ın hikayesi, Sarpkan ailesi kimdir? ve Beyaz Kelebekler Grubu kimdir?


istanbullu gelin

Beyaz Kelebekler Grubu


Kabataş Erkek Lisesi’nde okuyan 5 genç müzisyen Beyaz Kelebekler adlı bir grup kurar. Aralarına yedi yaşında bir gitarist ve solist olarak  Ayşe Sütçü’yü alarak o zamanın gazetelerinin promosyon çekilişlerinde konser vermeye başlarlar. Daha sonra gruba Turgut Akyüz’ün katılmasıyla profosyonel müzik hayatına geçerler. 1967 yılında Ayşe Sütçü evlenip gruptan ayrılınca yeni solist olarak Azize’yi alırlar. Azize’de 1969 sonlarına doğru Orhan Gencabay ile evlenip müziği bırakır.

istanbullu gelin


O zamanlar ”O Ses Türkiye” benzeri yarışmalar düzenlenirmiş dergilerde. 1968 senesinde haftasonu gazetesinin düzenlediği ses yarışmasında bir genç kız sekiz yüz yarışmacı arasından birinci gelir. Bu kız Ülkü Üst’den başkası değildir. Ülkünün hocası Beyaz Kelebekler grubunun müzik hocasıdır. Ülküyü de elinden tuttuğu gibi Beyaz Kelebekler grubuna götürür. 1969 yılında Ülkü Üst grubun yeni vokali olur ve başarıdan başarıya koşarlar.

1970 yılında Adapazarı’na turneye giderken korkunç bir kaza geçirirler ve chevrolet’in kamyonla çarpışması sonucu şarompole yuvarlanıp, benzin deposunun patlamasıyla Rıfat-Atlan Eke kardeşler ve Behzat Kutlubağ yanarak hayatını kaybederler. Geride kalanlar aralarına dört yeni arkadaşı alarak Beyaz Kelebekler grubunu yaşatmaya devam eder. 1975 yılında Ercüment Ateş’in bestelediği, Hababam Sınıfı filminden hatırlaycağınız “Sen Gidince” adlı şarkıyla Hollanda plak listelerinde bir numaraya kadar çıkarlar.Beyaz Kelebekler, 1980 senesinde İzmir Fuarı dönüşü çalışmalarına son verir. Turgut Akyüz de bir trafik kazasında hayatını kaybedince Bülent ve Ender müziği bırakıp ticaret hayatına atılırlar.
istanbullu gelin


Ülkü Sarpkan’ın hikayesi
Beyaz Kelebekler grubu İstanbul’da sahne alırken Bursa eşrafından köklü bir ailenin sanayici oğlu Ali Sarpkan, gazinonun en ön masasından Ülkü’yü dinlemek için İstanbul'a gelir ve bu büyük aşk 1975 yılında evlilik ile taçlandırılır. Düğüne bütün Bursa katılmıştır. Evlenince Bursalı ve köklü bir aileye gelin giden Ülkü, kayın validesi tarafından “istenmeyen gelin” olur ve aileye kendini kabul ettirmek için çok uğraşır. Zamanla kayın validesi Ülkü’ye bir dükkan verir ve Kelebek Moda evi adından modaevi açıp eski mesleğine döner. Bu evlilikte Ülkü ve Ali Sarpkan’ın 2 çocukları olur ve 25 sene beraber yaşarlar. Ülkü Sarpkan 2007 yılında eşinden resmi olmayarak ayrılır ve iki çocuğuyla İstanbul'a yerleşir.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.