KAÇIRMA!

La Casa de Papel | Kusursuz Darphane Soygunu


La Casa de Papel

Kusursuz Darphane Soygunu La Casa de Papel


Ortada çalınan bir şey yoksa soygun sayılır mı ?

Netflix orijinal içeriği olan La Casa de Papel, kusursuz planlanmış bir Darphane soygununu işliyor. İspanyol yapımı olan dizinin dili de İspanyolca. 
Dizi ilk olarak 9 ve 6 bölüm olarak ayrı ayrı yayınlandı. Netflix dizinin haklarını satın alınca ilk 9 bölümünü değiştirerek 50 dakikaya kısaltıp 13 bölüm yaparak 1.sezonu yayınladı. 2.sezonu ise Netflix'te olmadığı için İnternet'ten izleyebilirsiniz. 2.sezonda 60-70 dakika sürmekte.


La Casa de Papel

9 farklı kişiden oluşan bir ekip. Bir suç dehası planı gerçekleştirirken kendilerini rehinelerle İspanya Kraliyet Darphanesi'ne kilitler. Profesör'ün uzun zamandır planladığı bir soygun. Uzun derken gerçekten uzun tüm hayatını buna adamış biri. Profesör ülkenin değişik yerlerinden topladığı alanında uzman kişiler ile bir evde 5 ay kadar çalışırlar. Kendileri hakkında kişisel soru yasaktır. O yüzden birbirlerine şehir isimleri ile seslenirler Berlin, Tokyo, Rio, Helsinki, Moskova gibi. Her ihtimali düşünürler ve kusursuz planı gerçekleştirmeye başlarlar.


La Casa de Papel

Dizi asla kendinden bıktırmıyor. Bir oturuşta bitirilebilecek cinsten. Sıkıcı bölüm diye bir şey yok zaten, her bölümde inişler çıkışlar oluyor. Bir sonraki bölümü merak ediyorsun. İntro müziğini de dinlemekten duramıyorum. Bunu da buraya bırakayım.




1 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler. Dekorasyon için izleyip yorumladığım program size de ilham kaynağı olabilir.

    https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/08/stay-here-karli-donusumler-mekanlarinda.html

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.