KAÇIRMA!

Lenoardo DiCaprio Kimdir?

Lenoardo DiCaprio'nun Hayatı


Leonardo DiCaprio'nun Hayatı;

Babasının adı 'George'dur. Annesinin adı ise 'Irmalin'dir. Üvey kardeşinin adı ise 'Adam Farrar'dır.  Babasının mesleği çizgi roman dağıtıcısı , annesinin mesleği ise avukattır. Leonardo daha 3 yaşındayken annesi ve babası ayrılmıştır. Leonardo kısa bir zaman içinde sevdiği bir çocuk programına çıkmıştır ve adını Leonardo Da Vinci ' den almıştır. 

Oyunculuk kariyerinin başları 1989 yılında başlamıştır. İlk dizisi 'Parenhood'dur 'Garry Buckman' rolünü canlandırmıştır. Daha sonrasında 'Santa Barbara' da oynuyarak 'Mason Capwell' rolünü oynamıştır ve bu iki dizideki ilişkisi 2 sene içinde son bulmuştur. Daha sonrasında 1991 yılında başlıyarak 'Growing Pains' dizisinde 'Luke Brower'  olarak oynadı. İlk dizileri bunlardır daha sonralarında unvan sahibi olarak tanınmıştır ve bir çok filmde ve dizide oynamıştır. 

19 yaşındayken 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüne aday gösterilmiştir. 1996 yılında 'Romeo ve Jüliet'i canlandırmış ve en iyi erkek oyuncuya verilen 'Silver Berlin Bear' ödülünü almıştır yanında ise 147.000$ kazanmıştır. 1997 yılında hepimizin de bildiği 'Titanic' filminde oynamıştır ve o zamanların en çok izlenen filmi seçilip yanında 11 Akademi Ödülü kazanmıştır. Leonardo bu filmde Altın Küre ödülüne aday gösterilmiştir. 2004 yılında ise 'Martin Scorsese' filmi olan 'The Aviatör' filminde 'Howard Hughes'ı oynamıştır ve Altın küre kazanmıştır. O yıl Oscar, Bafta, Screen Actors Guild ödüllerine aday olmuştur. 2014 yılında ise 'The Wolf Of Wall Street' filminde oynayarak Altın kürede Müzikal-Komedi erkek oyuncu ödülünü almıştır. HollyWood da 2011 yıllarında en çok kazanan aktördür. Toplam 29 adet filmi vardır.

Lenoardo DiCaprio'nun Hayatı


Ödülleri;

1993 Los Angeles Film Critics - New Generation Ödülü, This Boy's Life ve What's Eating Gilbert Grape -National Board of Review - En iyi yardımcı oyuncu, What's Eating Gilbert Grape.
1997 MTV Film ödülleri - En iyi erkek oyuncu - Berlin film festivali.
2005 Golden Globe(Altın Küre) - En iyi aktör.
2009 En iyi çevreci ödülü.

2010 Korku-Gerilim konusunda en iyi aktör ödülü.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.