KAÇIRMA!

Infinity War: Thanos'dan Daha Tehlikeli Görünen 10 Marvel Karakteri

Thanos bir kahramanın en kötü kabusu olabilir. Titan gezegeninde doğan son derece güçlü bir yaratık. O doğduğunda, annesinin onu istemediği bir canavardı. Büyümek görünüşünden dolayı  Thanos için kolay değildi ve genç yaşta ölüm ve nihilizm ile ilgilenmeye başladı. Thanos, Iron Man serisinde tanıtıldığı zaman, çizgi romanlarda popüler bir kötü adam oldu. Ve o zamandan beri, aceleci çizgisini, Avengers gibi çizgi romanlara yaydı aynı zamanda  Guardians of the Galaxy ve yaklaşan Infinity War gibi filmlere yaydı.

Onu korkutucu yapan şey, diğer hayatlarına ve onun muazzam gücüne ve gücüne karşı dikkatsiz davranışıdır. Hatta ölümün somutlaşmış hali olan Mistress Death ile de bir ilişkisi vardır. Bu yüzden görünüşte ve yeteneklerde korkutucu olabilir, ama Marvel Evrenindeki en korkunç kötü adam mı? Dışarıda daha güçlü, daha korkutucu ve sadece çirkin olan başka kötüler var. Kötü adamların Thanos'tan daha korkunç olmasını sağlayan şey onların gücü ve hatta görünüşüdür. Bu kötülerden bazıları, zihinleri manipüle etme ve hatta gezegenleri yok etme gücüne sahiptir. Yani, burada Thanos'tan daha korkutucu 15 kötü var.



10. KILGRAVE

Infinity War: Thanos'dan Daha Tehlikeli Görünen 10 Marvel Karakteri


Eylemleriniz üzerinde hiçbir kontrolünüz olmasaydı ne olurdu? Birisinin yüzünü yumruklayabilirsin ve kendini durdurmak için kendi kendini kontrol edemezsin. Purple Man veya Zebediah Kilgrave, etrafındaki herkesi kontrol etme gücüne sahiptir. Bu dünyayı mahvedecek bir güç olmayabilir, ancak eylemlerin kontrolünü kaybetmek korkunç olabilir. Yanlış ellerde olan bu güçler büyük miktarda hasar verebilir ve Kilgrave iyi adamlardan biri değildir.

Bir örnek Killgrave gücünü Doktor Doom'la bir araya geldiğinde kötü bir şekilde kullandı. Psikopatizm denen bir makine Kilgrave’in güçlerini artırabilir ve Dünya'daki herkesin aklını kontrol edebilir. Kilgrave aynı zamanda diğer insanların güçlerini -Jessica Jones gibi- avantajlarına karşı güçlerini kullanarak başkalarına işkence yapmaya ve hatta öldürmeye zorlayarak kullandı.


9. RED SKULL

Infinity War: Thanos'dan Daha Tehlikeli Görünen 10 Marvel Karakteri

Kırmızı Kafatası bir Nazi ajanı ve günahkâr ve saf bir kötü yüzlü Kaptan Amerika'nın düşmanıdır. Aslen Amerika'nın en nefret edilen kişisi Hitler'in bir yardımcısıydı. Kötü adam olarak, dünya soykırımı ve dünya hakimiyeti konusunda iddialı hayalleri vardır ve genellikle bu hayallere ulaşmak için kendi gücünde her şeyi yapar.

Kırmızı Kafatasının gücü onun zihnidir. Entelektüel ve gelişmiş şeytani programlar yaratabilen stratejik bir zihni var. Ayrıca, Kaptan Amerika’nın klonunu ya da Süper-Asker Formula’yı kullandığında süper güç gibi yetenekleri vardı. Onun imzası olan silah Ölüm Tozu, kurbanların kafasının kırmızıya dönmesine ve kırmızı bir kafatasına benzeyen çatlamasına neden olduğu için, cild temasında derhal öldürür.


8. Death

Infinity War: Thanos'dan Daha Tehlikeli Görünen 10 Marvel Karakteri

Bu süper kötünün adı sadece kendi başına korkutucu. Ölüm bir insan bile değildir, kozmik bir varlıktır, ama insanın dürtüleri vardır ve Thanos'la ilişkisi vardır ve hatta bir yavru yaratmıştır. Yavruları o kadar kötüydü ki, tüm evreni yok etmeden önce onu yok etmek zorunda kaldılar. Evreni yok edebilecek ölü ya da diri olmayan bir varlık yaratma yeteneği oldukça korkutucu olabilir.

Death ya da bazen Lady Death, ölümün gerçek düzenlemesidir. Genellikle kadın formunu alır ve diğer tanrı ve şeytanları güçlendirmek gibi bir yeteneği vardır. Bir varlık olduğu için, Death sonsuz miktarda bilgi ve güce erişir. Death form değiştirebilir ve hatta insanların zihinlerini değiştirebilir.



7. DOCTOR DOOM

Infinity War: Thanos'dan Daha Tehlikeli Görünen 10 Marvel Karakteri

Şöyle söyler: Bilgi güçtür. Yani bu ilişkiyle en zeki insan da en güçlüsü mü? Doctor Doom'un en entellektüellerden biri olduğu ve kötülüklerin elindeki gücün her zaman iyi olmadığı iddia edilebilir. Bilgiyle birlikte, aynı zamanda küçük mistik güçlere ve başkalarının güçlerini çalma ya da çoğaltma ve belirli makineler üzerinde kontrol etme yeteneğine de sahiptir. Onu Thanos'tan daha da kötü kılan şey onun bilgisi ve zekasıdır.

Doctor Doom, Marvel Comics'deki Latveria ulusunun lideri. Ayrıca Black Panther, Avengers ve Spider Man'a kadar çoğu çizgi romanda var. Kahramanlara güç vermek için zekasını, süper insan gücünü ve teknolojisini kullanıyor. Doctor Doom, bazı güçlü popülerlikler alarak onu değerli bir rakip haline getirebilir.



6. VENOM

Infinity War: Thanos'dan Daha Tehlikeli Görünen 10 Marvel Karakteri

Venom insanlara bağlanan uzaylı bir simbiyottur - bu korkutucu geliyor mu, ya da ne? Venom, Spider-Man serisinden doğdu ve Peter Parker, Venom symbiote’nin ilk ev sahibi oldu. Sonunda Eddie Brock'u ele geçiren hayranlar, Venom'u ve karanlık görüntüsünü o kadar çok sevdiler ki, o bir anti-kahraman veya ölümcül bir koruyucu olarak devam etti. Kökeni olduğundan, simbiyot, Flash Thompson gibi bir ev sahibi olarak birçok kez başkaları tarafından kilitlenmiştir.

Venom'u daha da korkutucu kılan şey onun shapeshifting(şekil değiştirme) yeteneğidir. İnsanların formunu takar ve hatta sivri uçlar ekleyebilir veya değişik büyüklükte genişleyebilir. Ayrıca görünmez hale gelebilir ve bu özelliği kendi avantajına çok kullanır. Venom, Örümcek Adamın örümcek hissine karşı bağışıktır, onun dövüştüğü insanların Venom'a ev sahipliği yaptığını fark etmesini zorlaştırır.



5. SURTUR

Infinity War: Thanos'dan Daha Tehlikeli Görünen 10 Marvel Karakteri

Surtur bu listede başka bir şeytan, çünkü kötü güçlere sahip büyük şeytanlar, kötülerden en hoş olanıdır. Genellikle Thor'un meselelerinde görülen dev bir ateş iblisi Surtur. En yeni Thor filmi Ragnarok'da, sonunda Hela'yı durduran tek kişi olarak yer aldı.

Surtur, kontrolsüz bırakılırsa bir kıyamet getirme gücüne sahiptir. O en büyük kötü adamlardan biridir ve 300 metre boyundadır. Silahına Kıyamet Kılıcı denir. Bu büyülü bir kılıçtır ve boyutları paramparça etme yeteneğine sahiptir. Surtur ayrıca ısı ve alevler, boyutlar arası seyahat, levitasyon ve moleküler manipülasyon üretme güçlerine de sahiptir. Güçleri Ebedi Alev'e yaklaştığında daha da güçlenir ve yenmek daha da güçleşir.


4. APOCALYPSE

Infinity War: Thanos'dan Daha Tehlikeli Görünen 10 Marvel Karakteri

İsim her şeyi söylüyor (Kıyamet). Dünyanın ilk mutantı olarak, sahnede en korkutucu olanlardan biridir.. Maddeyi sadece tozdan üretme gücüne sahip, böylece silah, zırh ve hatta binalar yaratabilir. Dünya hakimiyetini planlamayı çok sever ve bunu, başkalarının yetkilerini, ihalesini yapmak için çıraklar ve yardımcıları işe almaya teşvik ederek yapmaya çalışır.

Mutant X genini taşır, gri deri ve mavi dudaklara sahiptir. Aslında her zaman kötü değildi, ancak çocukluğunda ilk mutant olması ve koşullar onu karanlık tarafa çevirdi. En tanınmış başarılarından biri, hayranlarına, Magneto'nun iyi bir versiyonunun X-Men'in onu durdurma ümidine götürdüğü “Apocalypse Age” olarak bilinen alternatif bir zaman çizgisinde hükümdar olmasıdır.


3. GALACTUS

Infinity War: Thanos'dan Daha Tehlikeli Görünen 10 Marvel Karakteri

Thanos'dan daha korkutucu listesinde bir kozmik kötü karakter daha, Galactus gezegenleri ayakta tutan tüm yaşam güçlerini absorbe etme gücüne sahiptir. Ancak Galactus her zaman kozmik bir varlık değildi, aslında bir erkek insandı. Bu yetenekleri, bir yıldızın içinden geçerek uzay araştırmasıyla kazanmıştır. Daha sonra Evrenin Sentience ile birleşerek Galactus oldu.

Galactus, yaşamaya devam edebilmesi için bütün gezegenleri tahrip eden gerçekten kötü bir varlıktır. Kozmik Gücü; telepati, telepintasyon, telekinezi ve daha birçok gibi çok sayıda güç sağlar. Zihni, duyguları ve hatta ruhları manipüle edebilir. Elde edebileceği engin güç miktarı, yolunu kesişen herhangi bir kahraman ya da kötü adam için onu korkutuyor.



2. STYX

Thanos'dan Daha Tehlikeli styx

"Artık benimsin. Vücuduna istediğim gibi hareket ettiğim bir kukla. ”Styx, başkalarının ruhlarını ve zihnini emebilme yeteneğine sahiptir ve yeteneklerine uygun olarak korkunç bir yüz ve vücuda sahiptir. Bu kötü adamı yenmek zor kılan şey, insanlara bağlanan bir psi-leech enerjisidir. Lejyon çizgi roman serisinde, David Haller Styx'in ev sahibi oldu ve David'den Styx'i geri almak için Magneto, Rogue, Gambit, Legion ve Profesör X'i aldı.

Bir zihni emdiğinde, kişi üzerinde tam kontrol sahibi olur. Gerçekte yanılsamalar yaratabilir ve onu kötü gündemi için kullanabilir. Telepati de kullanabilir ve başkalarıyla telepatik bağlantı kurabilir, aynı zamanda başkalarının düşüncelerini tanımak ve hedefleri için dua etmek için telepatiyi kullanır.



1. MEPHISTO

Thanos'dan Daha Tehlikeli mephisto

Mephisto, Marvel’in şeytanın versiyonudur ve ismine bağlı uzun ve etkileyici bir kötülük listesine sahiptir. Bazı havasız Mephisto, Cynthia Von Doom, Mister Fantastic, Franklin Richards ve Invisible Woman'ın ruhlarını ele geçirmenin yanı sıra tamamen kıskançlıktan bir Hayalet Sürücü yaratmayı da içeriyor.

Kendisini tamamen kötülükten ötürü övüyor ve kazanması için başkalarını feda etmekten çekinmeyecek. O çok kötü huylu “One More Day” öyküsünde Spider-Man ile yapılan kötü şöhretin ardındaki güç. Ayrıca, onu manipüle etmeyi ve gücü kendi başına ele geçirmeyi ümit ederek Sonsuzluk Gücüne sahipken Thanos'un etrafına asıldı. Diğer birçok kötü adam gibi, onun mirası da daha önce sözü edilen Blackheart'ın oğlu üzerinde yaşayacak.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.